Alle dagen leven vanuit je hart
Erkend dru yoga docent / Erkend meditatie docent

Mijn naam is Doetie de Jong. Ik ben geboren november 1953 in De Knipe en woon sinds 1990 in het Weststellingwerfse dorp Nijeholtpade.

Een kleine advertentie in de Leeuwarder Courant, waarin een vooropleiding 'raja yoga docentenopleiding' werd aangeboden was mijn eerste kennismaking met yoga. Er zou met boeken als de Bhagavad Gita en de Sutra's van Patanjali worden gewerkt en dat leek me wel heel boeiend.

Al na de eerste les was ik verkocht. Ik merkte dat de yoga niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel doorwerkt. Na elke les voelde ik de rust, stilte en energie. Ik ben doorgegaan met de Raja yoga docentenopleiding en heb hiervan het diploma behaald. Pas in 2003 kwam ik door de Life Foundation in contact met de Dru yoga. Dru yoga is een heerlijke vorm van yoga. Het zachte, de vloeiende bewegingen, de positieve aandacht voor je zelf, de ander en de natuur geeft een gevoel van stilte en dankbaarheid.
Heel speciaal vind ik de EBR's, de sequenties van bewegingen waardoor energie weer gaat stromen.

In juni 2013 heb ik het certificaat van de Adem- en ontspanningstherapie volgens de methode Van Dixhoorn behaald. De AOT heeft als doel handvatten te geven om in jezelf de eigen spanning te regelen, via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Adem- en ontspanningsinstructies zijn een onderdeel van de lessen.